dinsdag 14 september 2010

Wortelstoemp

Voor 3 personen:
  • 800 gr aardappelen (zacht kokend)
  • 400 gr wortelen
  • melk
  • nootmuskaat, peper, zout
  • worcestersaus
  • 1 ajuin
  • 1 blokje kippenbouillon
  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke delen.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water.
  3. Giet de aardappelen af.
  4. Giet er wat melk bij.
  5. Plet de aardappelen met een aardappelstamper.
  6. Breng op smaak met enkele druppeltjes worcestersaus, peper, nootmuskaat en zout.
  7. Schil de wortelen, halveer in de lengte en snijd in stukjes.
  8. Schil en versnipper de ajuin.
  9. Doe de ajuin en wortel in een pot.
  10. Voeg water en het bouillonblokje toe. 
  11. Kook de groenten gaar onder deksel.
  12. Giet de groenten af, maar houd een beetje kookvocht bij. 
  13. Meng de groenten onder de aardappelpuree.
  14. Voeg een beetje kookvocht toe, op die manier wordt het wat smeuïger.

Geen opmerkingen: