dinsdag 2 oktober 2007

Recept gehaktbrood



Recept gehaktbrood

Lekker met wortelpuree, puree, appelmoes...
Ingrediënten
  • 600 g gehakt
  • 40 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • chilipoeder
  • sojasaus of ketjap
Bereiding
  1. Meng al de ingrediënten behalve de sojasaus goed door mekaar. 
  2. Vorm er een "broodje" van. 
  3. Strijk met een klein beetje water en je handen de bovenkant mooi glad. 
  4. Zet het in een ovenschaal. 
  5. Smeer de bovenkant van het gehaktbroodje in met wat sojasaus of ketjap. 
  6. Bak het in een oven van 180°C graden.

2 opmerkingen:

Hellen Willemse zei

Hoe lang moet dat gehaktbrood in de oven?

Groetjes
Hellen

Emtec zei

600g-1kg 45 a 60 minuten op 180°, gebruik eventueel een vleesthermometer dan moet de kerntemperatuur van het vlees tussen de 75-80°C liggen.
Smakelijk!