dinsdag 4 september 2007

Recept pasta met zalm


Dit gerecht lukt met eender welke pasta, maar spaghetti zou ik niet aanraden. Ik heb tagliatelli gebruikt. Maar farfalle, conchiglie of eventueel penne lenen zich beter.

- 20 cl room
- 300 g pasta
- 250 g zalmfilet
- stukje van een visbouillonblokje
- eetlepel gehakte peterselie
- enkele blaadjes verse basilicum
-1 geconcasseerde tomaat
- snuifje tijm
- snuifje marjolein
- 2 sjalotten
- boter
- olijfolie
- zout
- peper van de molen

Snijd de zalm in blokjes en kruid met de tijm, marjolein, peper en zout en voeg een beetje olijfolie toe. Meng voorzichtig door mekaar. Laat dit even staan.
Snipper de sjalot, snijd de tomaat in blokjes (eerst pellen) en hak de peterselie.
Zet een grote kookpot op het vuur met ruim wat water, voeg wat zout toe. Eens het water aan de kook, doe er dan de pasta in. Kook 'al dente'.
Ondertussen stoof je de sjalot aan in een pan met wat boter, bevochtig dit met de room, voeg de blokjes zalm toe, verkruimel er wat van het visbouillonblokje over (dit is ca 1/4 van het blokje of ongeveer 4 g). Laat dit zachtjes pruttelen tot de zalm gaar is, doe de peterselie er bij, scheur er wat basilicumblaadjes over, doe de blokjes tomaat erbij, proef en kruid eventueel met wat peper en zout.
Giet de pasta af en meng dit voorzichtig met de saus. Dit kan je eventueel doen in de kookpot waar je de pasta in bereid hebt. Serveer op bord of pastaschaal.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik ga het het vanavond maken. Wel heb ik wat dingetjes weggelaten om het binnen het studentenbudget te houden.

Bedankt

Emtec zei

Graag gedaan,

smakelijk!

Anoniem zei

helemaal mijn smaak .... bedankt voor de tip !

Meersmaak zei

Graag gedaan, laat het smaken!

Anoniem zei

Ik heb het zojuist gemaakt en ik moet zeggen dat het een echte aanrader is :)

Meersmaak zei

Smakelijk!

Je kan met de pijltjestoetsen door de recepten navigeren